Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, UNESCO’dan çekiliyor

ABD, Birleşmiş Miletler’in Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’dan çekilme kararı aldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada çekilmenin nedeni olarak örgütün “yapısal reform ihtiyacı” ve “İsrail karşıtı tutumu” gösterildi. Açıklamada kararın 31 Aralık itibarıyla yürürlüğe gireceği ABD’nin bu tarihten itibaren gözlemci statüsünde olacağı kaydedildi.
UNESCO anayasasına göre kararın 31 Ekim 2018’de hayata geçeceği belirtilen açıklamada, ABD’nin kurumdaki mevcut rolünü bu tarihe kadar sürdüreceği bildirildi.
UNESCO Dünya Miras Komitesinin, El Halil kentindeki Eski Şehir’i “Filistin’e ait tehlike altındaki dünya mirası” statüsüyle Dünya Miras Listesi’ne ekleme kararı, ABD ve İsrail’de tepkiyle karşılanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.