Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Mehmet Çakmakçı tahliye edildi

Kapanan BDP Siyaset Akademisi’nde ders verdiği, yürüyüş ve törenlere katıldığı iddiasıyla tutuklanan gazeteci Mehmet Çakmakçı tahliye edildi.

 

Medyascope.tv’ye de Diyarbakır’dan haber yapan Çakmakçı, 12 Temmuz’da Diyarbakır’da gözaltına alınmıştı. Çakmakçı hakkında örgüt üyesi olmak iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Hakkındaki suçlamaları yanıtlayan Çakmakçı, söz konusu akademide ders vermediğini, gazetecilik faaliyetleri kapsamında akademiye gidip geldiğini ifade ederek, beraatini istedi.

Savcılık mütalaasında Çakmakçı’nın tutukluluğunun devamını talep etse de, mahkeme heyeti Mehmet Çakmakçı’nın tahliyesine karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.