Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Noir Desir grubunun sevgilisini döverek öldüren solistini kapak yapan dergiye eleştiri yağmuru

Bir tartışma esnasında sevgilisinden aldığı darbelerle bayılan aktris Marie Trintignant dört gün komada kaldıktan sonra hastanede hayatını kaybetmişti. “Le Vent Nous Portera” şarkısıyla ünlü Fransız Noir Desir grubunun solisti Bertrand Cantat, gördüğü psikolojik tedavinin ardından dört yıl hapiste yattıktan sonra şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

(2003 yılında hayatını kaybeden ünlü aktris Marie Trintignant)
(2003 yılında hayatını kaybeden ünlü aktris Marie Trintignant)

2003 yılında yaşanan hadisede, çift, o sırada M.Trintignant’ın annesi Nadine Trintignant yönetmenliğinde oynadığı “Colette” filminin çekimleri için Litvanya’daydı. Tartışma sırasında Trintignant’ın histeri krizi geçirdiğini ve başını çarptığını söyleyen müzisyen mahkemede suçsuz olduğunu iddia etmiş ve sevgilisinin uyuduğunu sandığı için ambulans çağırmakta geciktiğini söylemişti. 2007’de sekiz yıllık cezasının dördüncü yılında şartlı olarak salındı.

Serbest kaldıktan sonra müzik kariyerine devam etmeye çalışan Cantat, grubu dağılınca yoluna solo albümle devam etti. Geçtiğimiz hafta Les Inrockuptibles isimli müzik dergisine kapak olmasıysa tartışmalara yol açtı. La Haine filminin yönetmeni ve oyuncu Mathieu Kassovitz’in de dahil olduğu birçok kişi Trintignant ailesine saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle dergiyi eleştirdi.

https://twitter.com/kassovitz1/status/918053230038351872?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.lefigaro.fr%2Fmusique%2F2017%2F10%2F11%2F03006-20171011ARTFIG00255-marlene-schiappa-indignee-par-bertrand-cantat-en-couverture-des-inrocks.php

Elle dergisi ise editoryal bir gönderme yaparak son sayısının kapağına “Marie adına” başlığını attı ve bu sayının erkek şiddetine kurban olan kadınlara adandığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta yaşanan Harvey Weinstein vakasının ardından saldırı ve taciz gibi konular üzerine büyük bir hassasiyet ve dayanışma oluştu. Aktrislerden gelen itirafların ardından Fransız kadınlar da iş yerinde uğradığı taciz anılarını paylaşmaya başladı.  Cinsiyet Eşitliği Bakanı Marine Schiappa tarafından sokak tacizinin tanımı üstünde daha sıkı durulacağı, takip ve ısrarcılığın da ceza kapsamına girmesi için parlamentoda oylama yapılacağı açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.