Dün, Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneybatısında, Batı Çölü’nde bir polis konvoyuna düzenlenen roketli saldırıda en az 55 polisin öldüğü açıklandı. Bu saldırı, 2013’te güvenlik güçlerine yönelik bir dizi saldırdan sonra Mısır’daki en büyük terör eylemi olarak kayıtlara geçti.
Mısır İçişleri Bakanlığı, bölgede İslamcı militanlara karşı operasyondan dönen polislerin, gün bitiminde, Bahariye Vahası yolunda, Kahire’ye 200 km. mesafede pusuya düşürüldüklerini açıkladı. Bahariye Vahası Mısır’ın gözde turistik yerlerinden biri olarak biliniyor.
Bakanlık, sayı vermemekle birlikte “çok sayıda terörist”in de belirtti. Saldırı henüz üstlenilmedi. Sosyal medyada Hasm adlı İslamcı grup adına yapılan üstlenmelerin yanıltıcı olduğu düşünülüyor.
Bu grup 2016’dan itibaren Kahire’de polislere, yargıçlara saldırılarıyla biliniyor. Öte yandan IŞİD’in Mısır kolu, Sina Yarımadası’nın kuzeyinde yüzlerce asker ve polisin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan sorumlu tutuluyor.