Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İthal etin ucuza satılması et fiyatlarında sürdürülebilir bir düşüş sağlayabilir mi?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle, Et ve Süt kurumu market zincirlerinde ucuz et satışına başlayacak. Ucuz et satışı üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Fakıbaba, uygulamanın yakında başlayacağını söyledi.

Ucuz et satışını sözleşmesinin detaylarında ise, marketler ürünleri 0.5gr’lık paketlerde ve taze olarak satacak. Donmuş veya şoklanmış et satışı olmayacak. Sözleşmeye dahil olan zincir marketlerde başka etler satılamayacak ve 81 ildeki şubelerinde sadece Et ve Balık Kurumundan gelen etleri satacak. Marketler kdv dahil kıymanın kilogramı 29, kuşbaşı etin kilogramı 31 liradan satışa sunacak. Zincir marketler içinde satışa başlayacak olanlar ise A101 ve BİM. Uygulamaya Migros marketler zincirinin de dahil olması bekleniyor.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ile konuyu görüştük:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.