Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’ta kiliseye saldırı: En az 26 ölü var, saldırgan vuruldu

ABD’nin Teksas eyaletinde, San Antonio’ya 48. km mesafedeki Sutherland Springs kentinde bir Baptist kilisesinde 5 Kasım Pazar sabahı silahlı saldırı oldu. Saldırıda 5 ila 72 yaşında arasında en az 26 kişi hayatını kaybetti, 20’yi aşkın kişi yaralandı. Yakındaki bir kasabada yaşadığı saptanan 26 yaşındaki saldırgan Devin Kelley ise olay yerinden uzakta ölü olarak bulundu.

Devin Kelley
Devin Kelley

Karalar giyinmiş

Polis saldırının Pazar sabah ayini sırasında gerçekleştiğini, saldırganın önce kilisenin kapısı önünde iki kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Daha sonra içeri giren ve görgü tanıklarına göre tepeden tırnağa siyah giyinmiş olan saldırgan elindeki otomatik tüfekle ayindekilere ateş etti. Hayatını kaybedenlerin çoğunun dua ederken sırtlarından vuruldukları belirtildi.
Bölgede yaşayanlardan biri, kendi silahıyla, kiliseden çıkan saldırganla çatışmaya girdi. Daha sonra bir grup kasabalı, arabasıyla kaçan saldırganı takip etti. Kelly’nin bu kişiler tarafından mı, yoksa kendisini mi öldürdüğü ilk aşamada belirlenemedi. Polis saldırganın aracında çok sayıda silah buldu.
İlk aşamada, herhangi bir terör örgütüyle bir ilişkisi saptanamayan Kelly’nin saldırıyı neden yapmış olabileceği konusunda somut bir işaret bulunamadı.

https://www.youtube.com/watch?v=tnYrJG8tW1M

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.