Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Köpeklerimizi zehirledi, ateş etti serbest kaldı”

Tanem Sivar ve Edhem Dirvana çifti köpeklerini zehirleyen ve evlerine yönelik taciz ateşi açtığını iddia ettikleri komşularının serbest bırakılmasını eleştirdi. Marmaris, Bozburun’da yaşayan çift iki köpeklerinin komşuları tarafından bahçeye zehirli tavuk eti atarak zehirlendiğini, hatta havalı tüfekle kendilerine ateş açıldığını belirterek komşularından şikayetçi oldu. Şikayet üzerine jandarma tarafından ifadesi alınan komşuları serbest bırakıldı.

Tanem Sivar olayı duyurduğu instagram hesabından köpeklerinin başına gelenleri duyurarak hayvanlara yönelik şiddet konusunda yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Ekran Resmi 2017-11-13 16.10.01

Marmaris’te yaşanan olay üzerine CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hayvanlara yönelik şiddet konusunda TBMM’ye yasa önerisi sundu. Önerisinde, Türk Ceza Kanunu’nunda hayvanlara yönelik şiddetin mala yönelik şiddet olarak değerlendirildiğini belirten Tekin bunun değiştirilerek hayvanlara yönelik şiddetin emsal mahiyette caydırıcı cezalar olması gerektiğini belirtti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.