Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Veliaht Prens Bin Salman’dan Mahmud Abbas’a: “Ya ABD’nin barış planını kabul et ya da istifa et”

İngiliz The Times gazetesi, Suudi Arabistan veliahd prensi Muhammed bin Salman’ın Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas’a “ABD’liler nasıl bir Ortadoğu barış planı önerirse önersin kabul etmesi” yönünde baskı yaptığı iddiasına yer verdi.

BBC Türkçe’nin, Times gazetesindeki haberden aktardığına göre; Suudi veliahd prensi bin Salman, bir hafta önce Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a bir ziyaret gerçekleştiren Filistin lideri Mahmud Abbas’a, ABD Başkanı Donald Trump’ın hem damadı hem de danışmanı olan Jared Kushner öncülüğünde hazırlanan barış planını, içeriği ne olursa olsun kabul etmesini, aksi taktirde istifa etmesini söyledi.

Haberde; Mahmud Abbas’tan bir hafta önce Jared Kushner’ın, bin Salman’ı Riyad’da ziyaret ettiği hatırlatılırken, ziyarette İsrail-Filistin barışını sağlamaya yönelik yeni bir Ortadoğu barış planı üzerinde gecenin geç saatlerine kadar çalışıldığı öne sürülüyor. Times’ın haberinde ayrıca, ABD’nin söz konusu planı 2018 yılı başlarında açıklayabileceği tahmini de dile getiriliyor. Gazeteye göre; barış planının hayata geçirilmesi çabalarının ardında ise İran’a karşı kurulacak bir koalisyonun koordinasyonunu sağlarken ortaya çıkabilecek pürüzlerden kurtulmak yatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.