Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cervantes Edebiyat Ödülü, Nikaragua’nın eski başkan yardımcısı Ramírez’e verildi

İspanyol edebiyatının en prestijli ödülü olarak bilinen Cervantes Ödülü bu yılki sahibini buldu. Ödüle, Nikaragualı yazar ve eski politikacı Sergio Ramírez Mercado layık görüldü.

Sergio Ramírez, 1998’de İspanya’da Alfaguara ödülünü kazanan “Maria, Deniz Ne Güzel” dahil olmak üzere 20’den fazla romanı kaleme aldı.

1024x1024

1985-1990 yılları arasında Nikaragua’da başkan yardımcılığı görevini üstlenen Sergio Ramírez, aynı zamanda aktif bir gazeteciydi. Ramírez, ülkedeki solcu Sandinista blokunun da uzun süre bir parçası oldu.

Ramírez 1987 yılında başkan yardımcılığı görevini yürütürken yeni bir kitap yazmış ve o dönemde The New York Times’a verdiği bir röportajda “ihtiyaçtan ötürü siyaset yapıyorum. Sadece bir yazar olmak isterdim” demişti. Ramírez aynı röportajda, Sandinista devrimine katılmış olmayı “hayatının en büyük ayrıcalığı” olarak nitelemişti.

Cervantes Ödülü’nün kazananı Perşembe günü İspanya Eğitim ve Kültür Bakanı Inigo Mendez de Vigo tarafından duyuruldu.

premio-cervantes

Her yıl Don Kişot’un yazarı Miguel de Cervantes’in ölüm yıl dönümü olan 23 Nisan tarihinde sahibine takdim edilen 125 bin Euro’luk bu ödül, genellikle İspanyol veya Latin Amerikalı yazarlara veriliyor. Geçtiğimiz yıl aynı ödüle İspanyol yazar Eduardo Mendoza layık görülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.