Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saad Hariri Fransa’da

İstifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri ailesi ile birlikte Paris’e gitti. Hariri’nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştükten sonra Lübnan’ın başkenti Beyrut’a dönmeden önce bazı Arap ülkelerinin başkentlerini ziyaret etmesi bekleniyor.,

Hariri, 4 Kasım’daki istifa açıklamasını yaptığı Riyad’dan Paris’e uçmak için ayrılmadan önce Twitter’dan paylaştığı bir mesajda, “Suudi Arabistan’da irademin dışında tutulduğum ve bu ülkeyi terk edemediğim bir yalan” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Hariri’nin Suudi Arabistan tarafından kendi isteği dışında tutulduğunu söylemesi üzerine Suudi Arabistan Berlin Temsilcisini geri çağırdı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Lübnanlı mevkidaşı ile yaptığı bir basın konferansında Hariri’nin Suudi Arabistan’da kendi isteği dışında tutulduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.