Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında kırmızı bülten talebi

17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin Yargıtay’da görülmekte olan davada firari sanık savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında İnterpol’den kırmızı bülten çıkarılması talebinde bulunulmasına karar verildi.

Yargıtay 16. Ceza dairesinde görülen duruşmada sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infaz edilemediği bu nedenle sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması için İnterpol’e yazı yazılması kararlaştırıldı.

Kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin yazışmalar Adalet Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Talep, İçişleri Bakanlığınca İnterpol Dairesi’ne buradan da Fransa’nın Lyon şehrindeki İnterpol Genel Sekreterliğine iletiliyor. Dosya burada incelenerek ‘kırmızı bülten’ çıkarılması hakkında karar veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin merkez binasının işgaliyle ilgili dava bugün başlıyor

Bir diğer yandan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında 2 önemli dava bugün görülmeye devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin merkez binasının işgaliyle ilgili davanın ilk duruşması görülüyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sabiha Gökçen Havaalanı’nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle tutuklu 28 sanığın yargılandığı davada 12. duruşma yapılıyor.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 28 rütbeli subay ve astsubay ile 34 erin, “cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde darbe girişimi sırasında 34 kişinin yaşamını yitirdiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylar hakkındaki davanın 6. duruşması görülüyor. Davada haklarında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen 135’i tutuklu 143 sanık yargılanıyor. İddianamede, aralarında subayların da bulunduğu 30 rütbeli asker, 47 askeri öğrenci olmak üzere toplam 135’i tutuklu 143 sanığın, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ile “kasten öldürme” suçlarından 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 15 Temmuz Darbe girişimiyle sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin merkez binasının işgaliyle ilgili davanın ilk duruşması görülüyor. 50 sanık hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.