Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan ırkçı paylaşımlarını eleştiren May’e: “Sen ülkendeki Radikal İslam terörüne odaklan”

İngiltere Başbakanı Theresa May ve Amerika Başkanı Donald Trump arasındaki tartışma Trump’ın Twitter’da İngiltere’de aşırı sağ bir örgüt olan Britain First’ün müslümanları aşağılayan 3 videosunu paylaşmasıyla başladı.

Ürdün ziyareti sırasında konuşan Theresa May, Donald Trump’ın İngiliz aşırı sağ bir örgütün tweetini paylaşması sorulduğunda:

“ Beraber çalışıyor olmamız, Amerika yanlış bir şey yaptığı zaman korkup susacağımız anlamına gelmez. Onlara karşı çok netiz. Çok açık söylüyorum Britain First videosunu paylaşmak yanlış. Britain First nefret dolu bir örgüt. Toplumda güvensizlik ve bölünme oluşturmaya çalışıyorlar. Bu durum İngiltere’nin anlayışına uygun değil.” Dedi. May, İngiltere ve Amerika ilişkilerinin özel olduğunu ve her iki devlet çıkarı için de devam etmesi gerektiğini söyledi.

Donald Trump ise yine Twitter üzerinden Theresa May’i etiketleyerek cevap verdi:

“Bana değil, Birleşik Krallıktaki yıkıcı Radikal İslam terörüne odaklan. Bizim durumumuz gayet iyi!”

 

İngiltere’de bazı vekiller Donald Trump’ın İngiltere’yi ziyaretine  Trump’ı “faşist, ırkçı ve kötü” olduğu gerekçesiyle karşı çıksa da, May ziyaretin iptal edilmeyeceğini açıkladı.

Öte yandan İngiltere’nin Amerika Büyükelçisi Kim Darroch  durum hakkında İngiltere’nin endişelerini Beyaz Saraya iletti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.