Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Esenyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı AKP’li Necmi Kadıoğlu istifa etti. 13 yıl 8.5 aydır bu görevi yürüten Kadıoğlu, istifa gerekçesi olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Kadıoğlu Mart 2017’de “1923’te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu” sözleriyle tartışma yaratmıştı.

“Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı Abdülaziz’e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar. (…) 1923’te koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ecdada hainlik edenler olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran’a, ezana…”

Esenyurt Belediyesi’nden istifa ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

esenyurt

Necmi Kadıoğlu kimdir?

Kadıoğlu, 1954 yılında Gümüşhane’de doğdu. İlkokulu Gümüşhane’de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul’da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi’nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.