Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da FETÖ, Bursa’da IŞİD operasyonları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında Hacettepe Üniversitesi personeli ve öğretim üyesi 23 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Yedi şüpheli gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen 23 kişiden dördü faal çalışan.

Başsavcılık tarafından verilen gözaltı kararının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce operasyon başlatıldı. Ankara merkezli operasyon kapsamında Malatya, Ordu, Konya, Tekirdağ, Aksaray ve Bursa’da şüphelilerin adreslerine operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan yedi kişiden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ‘’ByLock’’ kullanıcısı olduğu tespit edildi. Gözaltı kararı çıkarılanların dördünün faal olarak görev yaptığı, diğerlerinin ise ihraç edildikleri öğrenildi.

Bursa’da IŞİD operasyonu

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri IŞİD terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 200 polisin katılımıyla sabahın ilk saatlerinde yapılan operasyon, Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçelerinde 11 farklı adrese eş zamanlı olarak düzenlendi.

Gözaltına alınan 38 kişiden 17’si Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi’nde bir apartmanın alt alta iki dairesinde, 21’i ise bu ilçe ile Yıldırım ve İnegöl’deki operasyonlarda ele geçirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.