Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal’dan Abdullah Gül’e: “Eğer muğlaklığı konuşacaksak çok muğlaklık var konuşacağımız”

CNNTürk’te Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor? programının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dı. Şirin Payzın’ın Abdullah Gül’ün “sivillere yargı muafiyeti” getiren KHK ile ilgili eleştirilerini sorması üzerine Ünal şu cevabı verdi:

“Her şeyden önce sayın Abdullah Gül, Cumhurbaşkanımız’ın yol arkadaşıdır. AK Parti kurucularından değildir. Kurucu milletvekillerindedir. Kurucular kurulu üyesidir. Bizim altını çizdiğimiz şey şu: AK Partililer birbirleriyle medya üzerinden konuşmazlar. AK Parti bir millet hareketidir. Kendi içinde değerleri vardır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Abdullah Gül’ün özel bir hukuku vardır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan yol arkadaşlarından kolay kolay vazgeçmez. Sayın Gül halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı değil. Dolayısıyla daha önceki cumhurbaşkanları gibi tarafsız bir pozisyonda kalmasını anlayabilirim. Ama cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonraki durumlara baktığımızda Sayın Gül’ün belli meselelerde kenarda durması ve kenarda durup hiçbir risk almadan daha steril söylemle konuşması kendi tercihidir. Ama Recep Tayyip Erdoğan her kavganın içerisinde, her riski sonuna kadar alan biri. Erdoğan ülke için bu mücadeleyi veriyor. Bu mücadele esnasında siz hiçbir açıklama yapmıyorsunuz ama bu meselede açıklama yapıyorsunuz. Kaldı ki yaptığınız açıklama herhangi bir açıklama. Öneri, çözüm ve bakış açısı ortaya koyabilirsiniz ve bu çok kıymetli bir düşüncedir. Bunu medya üzerinden konuşabilirsiniz. Yani diyorsunuz ki muğlak. Eğer muğlaklığı konuşacaksak çok muğlaklık var konuşacağımız. Yani ilişkiler açısından muğlaklık. Pozisyon alma açısından muğlaklık. Risk alma açısından muğlaklık. O konforlu alanı terk etmeyip, o steril pozisyonda kalma açısından muğlaklık. Biz bunları konuşmuyoruz. AK Parti’nin önemli aktörlerinden biri olarak taban Abdullah Gül’ü risk alan bir aktör olarak görmek istiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.