Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’dan ABD’ye tehdit, Güney Kore’ye zeytin dalı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yeni yıl mesajında ABD’yi bir kez daha tehdit ederken, Güney Kore’ye ise ılımlı mesajlar gönderdi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı, devlet televizyonunda yayınlanan yeni yıl mesajında, ABD’nin kendilerine karşı bir savaş başlatamayacağını, zira Kuzey Kore’nin ABD’nin topraklarının tamamını füzeyle vurma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Bunun bir tehdit değil, bir gerçeklik olduğunu belirten Kim Jong Un, çalışma masasında nükleer silahları ateşlemek için bir düğme bulunduğunu söyledi. ABD tarafından Kuzey Kore liderinin açıklamalarıyla ilgili henüz bir yorum gelmedi.

Kim Jong Un aynı konuşmada Güney Kore’ye ılımlı mesajlar gönderdi. Güney Kore’yle diyalog kapısını açık tutan Kim Jong Un, Güney Kore’yle ilişkilerin geliştirilmesi ve askeri gerginliğin azaltılması gerektiğini söyleyerek, şubat ayında Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları’na bir heyet göndermeyi düşündüğünü belirtti.  

Kim Jong Un’un açıklamaları Güney Kore’de olumlu karşılık buldu. Güney Kore Devlet Başkanlığı Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Kim Jong Un’un açıklamalarından memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon da, iki taraftan üst düzey yetkililerden oluşan heyetlerin 9 Ocak’ta Kuzey-Güney sınırındaki tarafsız bölgede buluşmasını önerdi. Myoung-gyon, olası görüşmelerde başta Kuzey Kore’nin Kış Olimpiyatları’na katılması konusu olmak üzere, ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar hakkında konuşulabileceğini söyledi.

Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki son resmi görüşme 2015 yılında yapılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.