Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın mektubu okundu: “Bu kongrede eş genel başkanlığa aday olmayacağımın şimdiden bilinmesini istiyorum”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek HDP 3. Olağan Kongresi ile ilgili bir mektup yazdı. Demirtaş’ın mektubu, Diyarbakır Demir Hotel’de eş başkan Serpil Kemalbay tarafından okundu. Demirtaş mektubunda eş genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
HDP’nin, 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 3. Olağan Kongre öncesi, 4-5 Ocak’ta Diyarbakır’daki kampı, Selahattin Demirtaş’ın mektubunun okunmasının ardından kapalı toplantıyla devam ediyor. Demirtaş mektubunda, koşullar ne olursa olsun HDP’nin başarısı için elinden geleni yapacağını belirtirken, aday olmayacağını şu ifadelerle açıkladı:

“11 Şubat’ta gerçekleşecek olan olağan kongremizde parti meclisimiz, merkez yürütme kurulumuz ve diğer yönetim organlarımızda güçlendirme amacıyla değişime gidilecektir. Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karşılamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandırmak, koltuk ve makam için değil; halk adına siyaset yapma bilincini geliştirmek ve yeni arkadaşlarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede eş genel başkanlığa aday olmayacağımın şimdiden bilinmesi istiyorum”.

Selahattin Demirtaş’ın mektubunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.