Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstifa eden İstanbul AKP il Başkanı: “Dün gece genel merkezden arandım”

AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci görevinden istifa ettiğini açıkladı. Temurci istifasını duyurduğu basın toplantısına “dün gece genel merkezden arandım” diyerek başladı.

Temurci basın toplantısında şunları söyledi:

“Bugün çok özel bir gün benim için. Dün gece 11’e çeyrek kala genel merkezden arandığımda dün 8 Şubat’tı. Bugün 9 Şubat. Çok güzel tevafuk. Tam 3 yıl sonra bu buluşmayı bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Çocuk denecek yaşlardan siyasetin içindeyim. Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar. Ağırlıklı olarak metine bağlı kalacağım. Ama bazı duygularımı da paylaşacağım”

Temurci sözlerine şöyle devam etti:

“Zor bir dönemi geride bıraktık. 8 Şubat 2015 yılında bu görevi almıştım, üç yıl sonra görevi bırakıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar AK Parti genel başkanı olmasıyla partide yenileme süreci başlamıştır, bu yeni dönem hayırlı olsun” dedi.

Temurci, AK Parti’nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da şükranlarını sundu.

Selim Temurci kimdir?

Selim Temurci, 1970 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde dünyaya geldi. İmam Hatip Lisesi’ndeki eğitimini tamamlayan Temurci, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 -2015 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Selim Temurci 8 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.