Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Olimpiyat rekortmenlerinden göz yaşartan “sportwoman”lık örneği

 

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda Japon Nao Kodaira kadınlar 500 metre sürat pateninde, bir önceki şampiyon Güney Koreli Lee Sang-hwa’ı geçerek altın madalya kazandı.

https://youtu.be/COl-QmdUPUs

 

Japonya’nın 500 Metre sürat pateninde 2018 Olimpiyatları’nda ilk altın madalyasını kazanan Kodaira, yarış sonunda gösterdiği “sportswoman”lık la da hem sporseverlerin hem de ev sahibi Güney Korelilerin kalbini kazandı.

kodaira

 

Nao Kodaira başarısını kutlamak yerine kendi evinde düzenlenen Olimpiyat oyunlarında 2. olmanın üzüntüsünü yaşayan rakibi Lee Sang-hwa’yı sarıldı ve seyircileri beraber selamladı.  Seyirciler de Olimpiyat ruhuna yakışan bir hareket sergileyen Kodaira’ya ve vatandaşları Sang-hwa’ya  alkışlarla karşılık verdi.

kodaira3lü

Lee Sang-hwa 37.33’lük süresiyle podyumun ikinci basamağına çıkarken, Çek Karolina Erbanova ise 37.34’lük zamanlamasıyla bronz madalyaya uzandı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.