Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, hayalet uçak Su-57’leri Suriye’ye mi gönderdi?

Rusya’nın yeni nesil savaş uçağı Su-57’lerin Suriye’de kullanıldığına dair teyit edilmemiş bazı görüntüler sosyal medyada yayılmaya başladı. Görüntülerde, Lazkiye’deki Hmeymim Hava Üssü’ne iniş yapan iki adet Su-57 yer alıyor.

PAK FA ve T-50 olarak da bilinen iki Su-57 savaş uçağının Hmeymim Hava Üssü’ne inişini görüntüleyen bazı fotoğraf ve videolar, sosyal medyada yayılmaya başladı. Görüntülerin Suriye’de çekildiği ise henüz doğrulanmış değil.

Rus uçak üreticisi Sukhoi tarafından tasarlanan tek kişilik ve iki motorlu Su-57 savaş uçağı, düşük radar görünürlüğü dolayısıyla hayalet uçak olarak biliniyor. Pilotunu herhangi bir yükseklikteyken kurtarabilen ve bir sonraki görevini pilotsuz gerçekleştirebilen Su-57, ikinci bir sanal pilota da sahip. Yeni radarı sayesinde ise diğer hava araçlarından daha verimli şekilde kara, hava ve denizdeki tüm hedefleri tespit ve imha edebiliyor.

The Drive adlı internet sitesinde yer alan habere göre, sözü geçen Su-57’lerin; dört Su-35, dört Su-25 Frogfoot ve bir A-50U Mainstay uçağının beraberinde ülkeye gönderildiği düşünülüyor. Suriye’de görüntülendiği iddia edilen Su-57’ler, kronolojik olarak 3 Şubat günü İdlib’de bir adet Su-25 Frogfoot uçağının düşürülmesini ve Ocak ayında Hmeymim Hava Üssü ve Tartus’taki Rus deniz üssüne yapılan ağır saldırıları takip ediyor.

https://twitter.com/WaelAlHussaini/status/966406708510842880

SU-57’ler Suriye’deki durumu daha da karmaşıklaştırabilir

The Drive’da aktarılanlara göre, Kremlin’in Suriye’ye Su-57’leri göndermesi sahadaki durumu daha da karmaşıklaştırabilir; zira istihbarat değerlendirmeleri ve simülasyonlar haricinde, ABD’li pilotların bu Rus savaş uçaklarının muharebe kabiliyetine ve tam olarak nasıl bir tehdit oluşturduğuna dair somut tecrübesi bulunmuyor. Bununla beraber, bu durumun ABD’nin Su-57’ler hakkında yeni bilgi toplaması için bir fırsat oluşturabileceği de ifade ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.