Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya Başbakan Yardımcısı cinsel taciz iddiaları nedeniyle istifa edecek

Avustralya Başbakan Yardımcısı Barnaby Joyce, bugün yaptığı açıklamada, hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle önümüzdeki hafta görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Batı Avustralya’daki bir kadının şikayetinin “sahte ve iftira niteliğinde” olduğunu soyleyen Joyce, Armidale’deki basın toplantısında, hakkında bir soruşturma varken lider olmaya devam edemeyeceğini söyledi.

Joyce (1)
Joyce, eski basın danışmanı Vikki Campion’la olan ilişkisinden dolayı medyadan gördüğü büyük baskıdan da bahsetti: Sydney Daily Telegraph’ın yayınladığı fotoğraflarda hamile olduğu belli olan Campion’nun, bu fotoğrafların yayınlanmasının ardından çok büyük bir stres yaşadığını ekledi.

Genelkurmay Başkanı Ken Gillespie meslektaşlarına, Joyce’un istifası esnasında elini kaldıracağını söyledi.

Deputy Prime Minister Barnaby Joyce during Question Time in the House of Representatives at Parliament House in Canberra, Thursday, February 8, 2018. (AAP Image/Mick Tsikas) NO ARCHIVING

İstifa etmesi beklenen Barnaby Joyce kendisine bir halef seçmeyi reddetti. Liderlik için aday olacağını beyan eden Michael McCormack’ın şansı yüksek görünüyor çünkü partinin sosyal muhafazakar kesiminden destek alması muhtemel. 2013 yılında bakanlığa katılan eski yerel gazete editörü McCormack, lider olmak istediğini, bu şekilde Ulusal Parti’nin yerel ekonomileri büyütebileceğini ve  yerel fırsatları artırabileceğini söyledi.

Başbakan Malcolm Turnbull, Cuma günü yaptığı bir açıklamada, Joyce’a hizmetleri için teşekkür etti ve Ulusal Parti ile Liberal Parti koalisyonunun “Avustralya’nın en başarılı siyasi ortaklığı” olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.