Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Birleşe birleşe kazanacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftalık Meclis grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret eden Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu “O vatana ihanet etti, sen de bu ihanetin bir parçası mısın?” dedi.

“Ömer Gergerlioğlu’nun yanındayız”

“Ömer Gergerlioğlu, bir dönem Mazlum-Der Başkanlığı yaptı, doktorluk yaptı. İnsan haklarını savunduğu için güçlü ve önemli bir aktördü. Şiddeti övme suçundan 2.5 yıl hapse mahkum oldu. Bu tablo Türkiye’ye yakışan bir tablo değildir. Bir kişi düşüncelerini açıkladığı için ceza almamalı. Ömer Gergerlioğlu bu ceza ile karşı karşıya olduğunda şu açıklamayı yapıyor. ‘Umudumu yitirmeyeceğim, mücadeleme devam edeceğim.’ Asla zulmün karşısında boyun eğmeyeceğiz. Bu nedenle tutuklu bulunan Ömer Gergerlioğlu’nun yanındayız.”

“Recep Bey sen Mısıroğlu’nun görüşlerini paylaşıyor musun?”

“Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu öyle bir soytarı ki; ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyor Milli Kurtuluş Savaşı’nda. Bu soytarıya önce sarayın kapısını açtılar baş köşeye oturttular yetmedi hastalandı sözde; Erdoğan onu ziyarete gitti. Arkasından Meclis Başkanı da ziyarete gitti. Çok açık ve net soruyorum; sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu’nun görüşlerini paylaşıyor musun? O, Milli Kurtuluş Savaşı’na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın? Açık ve net senden bir cevap bekliyorum. Bu tür soytarıların dışarıda tutulması lazım. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat, gidip de bu soytarılar ile muhatap oluyorsa o da vatana ihanetin bir parçasıdır.

Bir soytarı daha var bu da akademisyen. Abdullah Akın. Çanakkale Üniversitesi’nde görev yapıyor Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler vardır diyor. Özür dilerim bunları kullandığım için. Bu soytarıya da acaba Recep Bey, Meclis Başkanı gidecek mi? ‘Güzel söyledin’ diyecek mi? İnsanların ibadet ettiği alan ne olursa olsun herkesin saygı duyması lazım. Cahilden daha kötü. Barış isteyen akademisyenleri kapıya koyacaksın bu tür soytarılara ise ses çıkarmıyorsun. Ses çıkarmıyorsa o soytarılığın bir parçası olur bunu herkesin bilmesi lazım”

“Bu ülkede adalet yok, hak yok, hukuk yok”

Size yargı bağımsızlığı ile ilgili bir broşür göstereceğim. Bunu Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Terör Soruşturmaları Bilgi Kitapçığı olarak Hakim ve savcıların eğitiminde dağıtmış. Anayasaya göre yargı bağımsız. Hiç kimse yarıya emir veya talimat veremez. Bu eğitim kitapçığının 6. sayfasındaki 6. madde Hakim ve savcıların kişisel suçlarına ilişkin hususlar başlığı altında Hakim ve savcılardaki delillerin nasıl yorumlanacağı belirtilmiş ve maddenin son cümlesinde söyle deniyor: “Tahliyeler konusunda hakimler ve savcılar kurulu ile mutlaka istişare edilmeli daha sonra irade oluşturulmalıdır. Yani hakime savcıya diyor ki sen kişisel suçlar dolayısıyla bir şey olursa son kararı vermeden önce benimle görüşeceksin ondan sonra iradeni oluşturacaksın diyor. Kim diyor bunu Adalet Bakanı söylüyor. Bu ülkede adalet yok, hak yok, hukuk yok. Dolayısıyla bizim mücadelemizin kutsal bir mücadele olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Kitapçıkta diyor ki, FETÖ ile ilgili soruşturmalarda 17-25 Aralık’ı esas alacaksın. Ondan öncesini görmeyeceksin. Bu açık ve net yargıya müdahaledir.”

“Köylüye gelince aslan yandaşa gelince kuzu gibi”

“Vatandaş borç batağında. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyarı aştı. Bu hükümet faiz lobilerinin hükümetidir, tefecilerin hükümetidir. Türk Telekom bizim göz bebeğimizdi. Özelleştirildi. Alan firma 60 bin çalışanı 30 bine düşürdü. Şimdi devlete borcu var parayı ödemem diyor. Çiftçi emekli borcunun ödemediği zaman faiziyle alınır. Şimdi bu şirket parayı size ödemiyor. ödemeyince devlet borçlanmak zorunda kalıyor. Mardin’de 70’e yakın köyün elektriği kesildi. köylüye gelince aslan yandaşa gelince kuzu gibi oluyorlar.”

“Her fabrika cumhuriyetin kalesidir”

“Cumhuriyetin bütün kazanımlarını halkın vergileri ile kurulan fabrikaları sata sata bitiremediler. Biz niye karşı çıkıyoruz? Tarihimize sahip çıkmak için. Türkiye, şeker ithal eden bir ülkeden bugün şeker ihraç eden bir ülkeye gelmiştir. Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün şeker sektörü yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyor. Nişasta bazlı şeker obeziteye yol açar. Batsın sizin milliliğiniz, yerliliğiniz.”

“Birleşe birleşe kazanacağız”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’yi gençlere emanet etti. Size bir çift sözüm var. 2019’a hazırlık yapıyor muyuz? 2019’da o diktatörü saraydan indireceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Şu çok önemli. Birlikte olursak, birlikte mücadele edersek, demokrasi için, birlikte yaşamak için, o zaman gerçek anlamda gücümüzü ortaya koymuş oluruz. Kim demokrasiyi, insan haklarını savunuyorsa, yargı bağımsızlığını savunuyorsa onlarla birikte demokrasi mücadelesi vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.