Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da büyük koalisyon hükmeti 14 Mart’ta kuruluyor

Almanya’da genel seçimlerden beş ay sonra nihayet hükümet kuruluyor: Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) üyeleri Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile büyük koalisyon kurulmasına onay verdi.
SDP üyelerinin yüzde 66’sı Merkel’le koalisyona “Evet” deyince, 12 yıldır Almanya’nın başbakanı olan Angela Merkel’in 14 Mart’ta dördüncü kez bu göreve seçilmesi bekleniyor.
Ülkede 2013 yılından bu yana “büyük koalisyon” olarak adlandırılan “CDU/CSU-SPD” hükümeti iktidarda. Ana muhalefette ise İslam, mülteci ve yabancı karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi bulunuyor. AfD Eylül ayındaki seçimlerde ikinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Almanya parlamentosuna girmeyi başaran ilk aşırı sağcı siyasi parti olmuştu.
CDU/CSU ve SPD arasındaki çerçeve koalisyon anlaşması, Türkiye’ye vize serbestisi uygulanmamasını, Avrupa Birliği’yle müzakerelerde yeni fasılların açılmaması ve mevcut fasılların da kapatılmamasını öngörüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.