Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın kişisel yardımcısını, eşyalarını bile toplamasına izin vermeden Beyaz Saray’dan attılar

ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel yardımcısı John McEntee dün Beyaz Saray’dan eşyalarını almasına izin verilmeden eskortlar eşliğinde atıldı.

im-3775

John McEntee’nin Beyaz Saray’dan atılmasının sebebinin, güvenlik soruşturmasıyla ilgili çıkan sorunlar olduğu söyleniyor. Sebebe ilişkin Beyaz Saray tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Basın sözcüsü Sarah Sanders “kişisel konularda yorum yapmıyoruz” dedi, McEntee ise telefonlara cevap vermedi.

McEntee’nin güvenlik soruşturmasıyla ilgili olabilecek bir konu yüzünden atılması şaşkınlık yarattı, çünkü kendisi bu şekilde kovulacak son insanlardan gibi görünüyordu. Trump’ın çevresindeki diğer kişiler kadar ünlü olmasa da, McEntee kampanyasının ilk günlerinden beri Donald Trump’ın ekibinde ve son üç yıldır her daim yanındaydı. Kişisel yardımcı McEntee, Trump’ın imza atmak için kalemi olup olmamasından tutun, Beyaz Saray’daki saatlerin yaz saatine göre ayarlanmasına kadar birçok özel işten sorumluydu.

John McEntee pazartesi günü akşamüstü Beyaz Saray’dan eşyalarını bile almasına izin verilmeden, üzerinde ceketi olmadan Beyaz Saray’dan çıkarıldı.

DYK5ZXpVoAAqzsD

   Peter Kuper’ın The New Yorker’da çıkan karükatürü: “Beyaz Saray’da çalışmanın beş aşaması” 

 

McEntee’nin pazartesi günü kovulup kovulmadığı henüz bilinmiyor. Bugün Trump’ın ekibi tarafından, McEntee’nin 2020 kampanyası için kıdemli danışmanlık yapacağı açıklandı.

Geçtiğimiz ay Özel Kalem Müdürü John Kelly’nin getirdiği sıkı güvenlik soruşturmaları sonrası birçok Beyaz Saray çalışanı işini kaybetmişti. Kelly, Beyaz Saray’da çalışmaya başladığında çok sayıda çalışan hakkında henüz sonuçlanmamış güvenlik soruşturmaları olduğunu fark ettiğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.