Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da bir mahkeme Suudi prensesi Hassa bin Salman için tutuklama kararı çıkardı

AFP’nin haberine göre, karar, 2016 yılının Eylül ayında,  Suudi Prensesi Hassa bin Salman’ın Paris’teki evine gelen bir tesisatçı , fotoğrafını çekmeye çalıştığı gerekçesiyle Prenses’in korumalarının şiddetine maruz kaldı. Soruşturmayı yürüten mahkeme, korumalara bu konuda emir verdiği gerekçesiyle Prenses hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Fransız Le Parisien gazetesinin işçinin savunmasına dayandırarak aktardığına göre olay şu şekilde gerçekleşmişti: Prenses’in Paris’teki evine gelen Mısır kökenli tesisatçı, burada üzerinde çalışması gereken bir parçanın fotoğrafını çekmişti. Fotoğrafın çekilmesi üzerine, Prenses, korumalarına işçiye şiddet uygulamaları yönünde emir vermişti. Habere göre işçi bunun üzerine korumalardan dayak yediğini, özellikle yüzüne darbe aldığını, ardından diz çöktürülerek ellerinden bağlandığını ve saatler sonra, malzemelerine el konularak gitmesine izin verildiğini öne sürmüştü. Gazeteye göre Prenses olaydan kısa bir süre sonra ülkeyi terk etmiş, Prenses’in korumasının avukatı ise, işçinin, basına satmak üzere Prenses’in fotoğrafını çekmiş olduğunu ileri sürmüştü.

Korumalar hakkında 1 Ekim 2016’da silahlı şiddet, zorla el koyma, hırsızlık ve ölümle tehdit etmekten soruşturma açılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.