Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın FBI’ya karşı saldırıları sürüyor, McCabe’den sonra Özel Savcı Mueller’i de mi görevden alacak?

ABD Başkanı Trump, Eski FBI Başkanı ve Özel Savcı Rober Mueller ve diğer eski FBI mensuplarına saldırmaya devam ederken, Kongre üyeleri Mueller’in görevden olası azlinin Rusya soruşturması sürerken bir siyasi ve hukuki bir kriz yaratacağı konusunda uyarıda bulundu.

Trump’ın avukatı Ty Cobb ise yaptığı açıklamada, Başkan Trump’ın Özel Savcı Mueller’i görevden almayı düşünmediğini söyledi.

Trump ve yardımcıları Mueller’den, Rusya’nın 2016 seçimlere karıştığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayı sonlandırmasını istiyor. Beyaz Saray aynı zamanda, Mueller’in Başkan Trump’ın yargıyı engellediği iddiaları üzerine yürüttüğü soruşturmadaki iki tanığın da güvenilirliğini sorguluyor. Bu iki isim ise eski FBI Direktörü James Comey ve Trump’ın henüz görevden aldığı yardımcı direktör Andrew McCabe.

merlin_133260257_05a142ab-435e-424c-9381-06fa16986e71-master768
Başkan Trump’ın görevden aldığı Fbı Direktör Yardımcısı Andrew McCabe

Başkan Trump attığı tweet’te “Bazıları sahtekar Hillary’nin destekçisi 13 pişkin demokrattan oluşan Mueller’in ekibinde neden hiç cumhuriyetçi yok? Şimdi yeni bir demokrat daha eklendi, sizce bu adil mi? Bu bir tuzak değil, öyle mi?” dedi.

Bazı Kongre Üyeleri, tüm bunlarla Trump’ın Mueller’i görev almanın yolunu hazırladığını düşünüyor ve buna şiddetle karşı çıkıyor. Demokratlar senatörlerden Charles Schumer, “Mueller’in görevden alınmasıyla demokrasimizin bir kırmızı çizginin geçileceğini ortaya koymak cumhuriyetçilerin sorumluluğu” derken, bir başka demokrat senatör Adam Schiff, “eğer Başkan Mueller’i görevden alırsa, meclis onu tekrar göreve atayacak ve bu da elbette ki bir anayasal kriz yaratacak” dedi.

Trump’ı genelde destekleyen, meclis istihbarat komitesi üyesi Trey Gowdy, Başkan’a Mueller’e zaman, bağımsızlık ve gereken kaynakları vermesini tavsiye ettiğini söyledi. Diğer cumhuriyetçi kongre üyeleri ise, Rusya’nın seçimlere müdahale ettiğiyle ilgili bulgular varken Trump’ın böyle bir adım atacağını düşünmediklerini söylüyor.

Görevden alınan FBI eski direktör yardımcısı McCabe ise, Trump’ın onu Rusya’nın seçimlere dahli soruşturmasına zarar vermek için görevden aldığını açıkladı. McCabe’e göre, “Beyaz Saray’ın bu saldırıları, soruşturmanın ne kadar önemli bir iş yaptığının kanıtı.”

Trump, geçtiğimiz hafta sonu attığı tweet’te McCabe’in görevden alınmasının FBI için büyük bir gün olduğunu belirtirken, FBI eski direktörü James Comey bir başka tweet’te, eski yardımcısını savunarak “Sayın Başkan, Amerikan halkı pek yakında anlatacaklarımı duyacak ve kimin onurlu olup kimin olmadığına onlar karar verecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.