Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kosova Başbakanı, MİT operasyonu sonrası İçişleri Bakanı’nı görevden aldı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Kosova istihbaratıyla gerçekleştirdiği ortak operasyonla Türkiye’de FETÖ/PDY soruşturmalarında aranan altı kişinin yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin etkileri devam ediyor. Kendisine bilgi verilmediğini söyleyen Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, bugün İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ile Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi’yi görevden aldı.

Cumhurbaşkanı Thaçi: Gözaltılardan haberim yoktu

Olayın ardından açıklamalarda bulunana Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını ve tutuklamaların Kosova İstihbarat Ajansı (AKI), İçişleri Bakanlığı ile Mülteciler Bürosu tarafından gerçekleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Taçi, Türkiye Cumhuriyeti tarafından daha önceden bazı isimler gönderildiğini, ancak listede bu kişilerin olmadığını söyledi.

Başbakan Haradinay: Tutuklamalarla ilgili bana bilgi verilmedi

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay da tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı. Başbakan Haradinay, Türk vatandaşlarının tutuklanıp sınır dışı edilmeleriyle ilgili hiçbir kurum tarafından bilgilendirilmediğini belirtti. “Kosova Polisi ve Kosova İstihbarat Ajansı (AKI) işbirliğiyle dün gerçekleşen bir operasyonla, altı Türk vatandaşı tutuklanıp sınır dışı edilmiştir” diyen Haradinay, bu eylemin belirsizliği nedeniyle anayasal ve yasal yetkileri doğrultusunda davranacağını söylemişti.

İlgili Haber: MİT’in FETÖ operasyonuyla 6 kişi Kosova’da yakalanıp Türkiye’ye getirildi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.