Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yem fiyatlarında yaşanan artış et ve süt ürünlerinin de fiyatlarını yükseltiyor

Yem ve yem hammaddeleri fiyatlarında son zamanlarda yaşanan artış, et ve süt ürünlerine de zam olarak yansıyor.

Et ve süt ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarını değerlendiren Dünya Gazetesi Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’nin yem ve yem hammaddelerinde % 50 oranında dışa bağımlı bir ülke olduğu için, dünyada yaşanan fiyat artışlarının Türkiye’yi de direkt olarak etkilediğini ifade etti.

Medyascope’a konuşan Ali Ekber Yıldırım, yem fiyatlarında yaşanan zamların öngörülebilir olduğunu ve devam edeceğini bildirirken, başta soya olmak üzere ithal yem hammaddelerinde dünyada yaşanan artışın dövizden kaynaklı olarak Türkiye’yi de direkt olarak etkilediğini, bununla beraber Türkiye’ye giren soyanın daha sıkı denetimlere tabi tutulmaya başlanmasından dolayı ülkeye giren soya miktarındaki düşüş olduğunu söyledi.

Yıldırım, kısa vadede yem fiyatlarında yaşanan zamların geriye dönmesinin mümkün olmadığını ve yatırım ve hayvancılık bakımından bu uygulama ve fiyatların devam edeceğini belirtti..

Öte yandan geçtiğimiz gün açıklanan 0,99 oranındaki Mart ayı enflasyon oranı hakkında değerlendirmede bulunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yüksek enflasyonda et ve süt gibi işlenmiş gıda ürünlerindeki yüksek artışların etkili olduğunu bildirdi. Yapılan değerlendirmede ette üç aylık artışın % 8,05’e çıktığı ve başta peynir olmak üzere süt ürünlerindeki yıllık artışın da % 30’a yaklaştığı bilgisi verildi.

Ali Ekber Yıldırım:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.