Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sokak hayvanları, Cihangir Parkı’nda yeni sahipleriyle buluştu

Hayvan severler, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü sebebiyle gerçekleştirilen etkinlikle bir araya geldi. İstanbul’da, Cihangir Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sokak hayvanları sahiplendirildi. Etkinliği organize eden ve Medyacope.tv’ye konuşan Sibel Benekli ve Murat Bayar etkinliğin farkındalık yaratmak amacıya gerçekleştirildiğini belirtti.

Hayvan severler, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla İstanbul’daki Cihangir Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte buluştu. Cihangir mahallesi sakinleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte sokak hayvanları sahiplendirildi.

 ‘Satın alma, sahiplen!’

Etkinliği organize edenlerden olan ve Medyascope.tv’ye konuşan Murat Bayar, Cihangir Parkı’na gelen hayvan severlerden oluşan bir arkadaş gruplarının olduğunu belirtti ve bu arkadaş grubu içerisinde sokak hayvanları için ne yapılacağına dair görüşmeler sonucu bu etkinliğin organize edildiğini ifade etti.

Bu ağ sayesinde yılda yaklaşık 200 köpeğin sahiplendirildiğini söyleyen Bayar, bunu daha büyük kitlelere ulaştırmak için bu etkinliğin gerçekleştirildiğini ve buna ilişkin sosyal medya üzerinden de çalışmalar yapıldığını belirtti.

Ülke genelinde barınaklarda yaşayan yaklaşık 200 bin köpeğin olduğunu, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin ise sayılarının bilinmediğini belirten Bayar, ellerinden geldiğince bu hayvanlara yuva sağlamaya çalıştıklarını ifade etti ve hayvan severlere, “Satın alma, sahiplen” diyerek çağrıda bulundu.

“Küçükken çok güzeller ama büyüdüklerinde ormana atılıyorlar”

Etkinliği organize edenlerden Sibel Benekli ise, cins hayvanların çoğaltılarak satılmasına tepki gösterdi ve “Evet bu hayvanlar küçükken çok güzeller ama büyüdüğünde ormana atılıyorlar. Biz de bu ormana atılan, sokakta yaşayan hayvanlara yardım etmeye çalışıyoruz, amaç biraz da farkındalık yaratmak” dedi.

“Ben kendimi mecbur hissediyorum”

Etkinliğe katılanlar arasında bulunan ses sanatçısı Leman Sam da, bu tür etkinliklerin çoğalması ve bu şekilde farkındalık yaratılması gerektiğini savundu.  “Ben kendimi mecbur hissediyorum; ben ısınıyorsam o da ısınmalı, barınmalı, yemek yemeli, su içmeli” diyen Sam, bunları düşünemeyen insanları gördüğünde şaşırdığını ifade etti ve bu noktada vicdanın önemli olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.