Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tom Hanks’in Terminal filmi gerçek oldu: Suriyeli genç havaalanında mahsur kaldı

The Guardian’da çıkan habere göre, Malezya’da Kuala Lumpur havaalanında mahsur kalan Hassan al-Kontar 37 gündür havaalanında yaşıyor. Havayolu şirketlerinin yemeklerini yiyip merdiven boşluğunda yaşayan Suriyeli gencin ülkesindeki askerlik çağrısına uymayıp kaçtığı öğrenildi. 36 yaşındaki al-Kontar “Kimseyi öldürmek istemiyorum, öldürülmek de istemiyorum, savaşmak istemiyorum, bu benim savaşım değil” dedi. Al-Kontar havaalanındaki günlerini twitter üzerinden de paylaşıyor:

Al-Kontar Malezya’ya ilk olarak Ocak 2017’de gidiyor ve üç aylık vize süresini aşarak burada kalıyor. Şubat ayında Ekvator’a gitmek için Kuala Lumpur havaalanından Türk Havayolları uçağına bilet alan Kontar’ın son anda uçağa binmesi şirket tarafından engelleniyor. Daha sonra ise havayolu şirketleri ve göçmen ofisi tarafından havaalanında bırakılan Kontar 37 gündür havayolunda yaşıyor.

Kontar, Suriye savaşı başladığından beri savaşmak istemeyen bir çok Suriyeli gencin bu tür yalnızlıkları ve zorlukları yaşadığını belirtip “bu kişisel bir sorun değil” dedi. Geçmişte yine Kuala Lumpur’da, İstanbul ve Bangkok’da bu tür sorunlar yaşanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.