Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP lideri Devlet Bahçeli: “Seçim için 3 Kasım 2019’un beklenmesi mümkün değil”

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin 3 Kasım 2019’u beklemesi bu şartlarda mümkün değil” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye’nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye’nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım’a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos’un Malazgirt’in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. ”

“Yenikapı ruhuna sadığız”

“16 Nisan 2017 tarihinde yapılan tarihi halk oylamasıyla aziz milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tamam demiştir. Demokrasinin gereği olarak her partinin saygı göstermesi haktır. Dün cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabulünü geride bıraktık. Yasama yürütme yargı organlarının kendi içinde daha güçlü yapıya kavunması sistemin taşıyıcı kolonlarıdır. Geride bıraktığımız yılda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ittifak yapılmasının zemini hazırlanmıştır. İttifakla ilgili yasal düzenleme milli duruşun bir tezahürüdür. Bu duruşu tanımama çabalarına şahit olduğumuz bir gerçektir.”

“Biz 2023’ün güçlü Türkiye’sine ulaşmak için hedef birlikteliği yapıyoruz. Biz 7 Ağustos Yenikapı ruhuna sadığız.”

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş yoktur”

“CHP’nin 81 ilde düzenlediği eylem ruhen hastalıktır. Yürüdüler olmadı, şimdi oturmaya başladılar. Oturdukları zaman kalkmayı bilmezler. CHP ister amuda kalksın ister cambazlık yapsın sonuçsuzdur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş yoktur. CHP’nin küçük aklı iç ve dış tehditler ortadan kalkana kadar OHAL’e engel olamayacaktır. Cumhurun kararı açık ve nettir o da güçlü ve tam bağımsız Türkiye’dir. CHP eğer şikayetini dinleyen bulursa gitsin Cibali Karakolu’na anlatsın.”

“Çürük ipten tutamayız”

“Yeri gelirse saklı tuttuğumuz eleştirilerimizi muhataplarımızın yüzüne söyleriz. CHP gibi olamayız, çürük ipten tutamayız. Terörün siyasi şubesine hoş görülü bakamayız. Biz biliyoruz ki katranı kaynatmakla olmaz şeker, insanın cinsi neyse döner dolaşır yine ona çeker. Kalbimiz Türklük için çarpar”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.