Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Küba’da Castro biraderlerin dönemi yarın sona eriyor

Küba Ulusal Meclisi’nde yarın yapılacak oturumda Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun görevi 57 yaşındaki yardımcısı Miguel Diaz-Canel’e devretmesi bekleniyor. Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun sağlık sorunları nedeniyle 2008 yılında devlet başkanlığını devrettiği kardeşi Raul Castro, bu göreve beşer yıllık iki dönemini tamamlamış bulunuyor. Küba Devrimi’nden sonra dünyaya gelen Diaz-Canel’in yönetiminde ise, ülke siyasetinde büyük değişim beklenmiyor. Raul Castro’nun biyografisini yazan Hal Klepak, Guardian gazetesine verdiği demeçte yeni devlet başkanının günlük siyasetin belirlenmesinde söz sahibi olacağını ancak dış politika, ekonomi ya da ABD ile ilişkilerde önemli sorunlar çıkması halinde son sözü söyleyecek kişinin yine Raul Castro olacağını belirtmiş. Nitekim Raul Castro 2021 yılına kadar Komünist Parti’nin birinci sekreteri olmaya da devam edecek. 1959’daki devrimden sonra yarım asır ülkeyi yöneten Fidel Castro 2016 Kasımı’nda, 90 yaşında hayatını kaybetmişti.

Raul ve Diaz_Canel

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.