Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

OHAL uzatıldı, yeni KHK yolda

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama ile Olağanüstü Hâl üç ay daha uzatıldı. Ayrıca Nurettin Canikli de yeni bir KHK’nın yayımlanacağını duyurdu.

MGK toplantısı sonucunda alınan tavsiye kararı sonrası, TBMM Genel Kurulu’nda OHAL’in uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşüldü.

OHAL, 19 Nisan saat 01.00’den itibaren üç ay daha geçerli olacak. Bu kararla birlikte OHAL yedinci kez uzatılmış oldu.

Yeni KHK: TSK’dan üç bin kişiye ihraç

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yakında yayımlanacak yeni KHK’ya ilişkin bir açıklama yaptı. Canikli, “FETÖ’nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup” olduklarını belirlenen TSK içindeki 3 bin kişilik bir yapının deşifre edildiğini belirtti ve “yeni KHK ile bunlar da ihraç edilecek. Başbakanlık’a gönderdik” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.