Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul dışına çıkması yasaklanan İhsan Eliaçık: “Bu şekilde daha fazla insana ulaşıyorum”

İstanbul dışına çıkması yasaklanan bu nedenle de İstanbul dışındaki etkinliklere internet üzerinden canlı yayın yaparak katılan yazar İhsan Eliaçık, İnşa Yayınevi’nin kapılarını medyascope.tv‘ye açtı. Eliaçık, bu şekilde daha fazla kişiye ulaştığını ve fikirlerin şehirlere hapsedilemeyeceğini söyledi.
Hakkında açılan davalardan dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası kesinleşene kadar Türkiye ve İstanbul dışına çıkması yasaklanan İhsan Eliaçık, İstanbul dışındaki konferans ve kitap fuarlarına internet üzerinden yaptığı canlı yayınlarla katılmaya devam ediyor.
Konuya ilişkin Medyascope.tv’ye konuşan Eliaçık, kendisine verilen cezanın siyasi ve hukuksuz olduğunu belirtirtirken, internet çağında böyle bir yasağın olmasını komik olarak nitelendirdi. Eliaçık, bu şekilde yaptığı yayınlarla daha fazla kişiye ulaştığını, yayınların kayıt altına alınması sebebiyle de konuşmalarının  arşivlenebildiğini  ifade etti.
IMG_20180428_204517
“Bu, öküz altında buzağı aramak; ceza vermek için bahane aramaktır”
 
Bir konferansta sorulan bir soru üzerine Hendek Savaşı’nı anlattığını söyleyen Eliaçık, bu konuşmadan yola çıkılarak Cizre ve Şırnak’ta hendek kazanlara dini açıdan moral verdiğinin iddia edildiğini, bu sebeple de kendisine bu cezanın verildiğini söyledi. Eliaçık, bunun öküz altında buzağı aramak, ceza vermek için bahane aramak olduğunu ifade etti. Verilen bu ceza ile kendisini muhafazakar-dindar kesime karşı küçük düşürmek ve terörist gibi göstermenin amaçlandığını ifade etti.
IMG_20180428_204509
Eliaçık İstanbul dışındaki konferansa internet yoluyla katılıyor
Düşünce ve fikir bir şehire hapsedilemez, konuşmaya devam edeceğiz”
 
Verilen cezaya ilişkin olarak, “Böyle yaparak bizi susturabileceklerini, bize gözdağı vereceklerini sanıyorlar ve boyun eğdireceklerini sanıyorlar” diyen İhsan Eliaçık sözlerine  “Şu bilinmeli ki; düşünce ve fikir bir şehire hapsedilemez,  sınır tanımaz, mekan tanımaz ve sınırdan sınırlara, mekandan mekanlara gider. Biz konuşmaya devam edeceğiz, susmayacağız” diyerek devam etti.
İhsan Eliaçık ile yaptığımız kısa söyleşiyi sizinle paylaşıyoruz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.