Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermenistan’da sokak bir kez daha kazandı, iktidar partisi geri adım attı

Ermenistan’da iki dönem Cumhurbaşkanlığı ardından başbakanlık koltuğuna da oturmak isteyen Serj Sarkisyan’ı istifaya zorlayan halk, eylemlere liderlik eden Yelq (Çıkış) ittifakı milletvekili Nikol Paşinyan’ın başbakan seçilmemesi üzerine dün yeniden sokaklara döküldü. Paşinyan’ın çağrısı ile dün ülke çapında uygulanan genel grev hayatı durma noktasına getirince, son seçimlerden birinci çıkan Cumhuriyet Parti geri adım attı. Paşinyan da halka grev ve protestolara 24 saat ara vermeleri çağrısı yaptı.

Ermenistan Parlamentosu başbakanı seçmek üzere 1 Mayıs’ta özel oturum düzenlemiş, tek aday olan Paşinyan, Cumhuriyet Partisi’nin destek vermemesi üzerine gerekli oya ulaşamamıştı. 105 koltuklu Ermenistan Parlamentosunda Ermenistan Cumhuriyet Partisinin 58 milletvekili bulunuyor. Parlamentoda başbakan seçilebilmesi için bir adayın en az 53 oy alması gerekiyor. Parlamento 8 Mayıs’ta yeniden oylama yapacak. Paşinyan’a oy verenlerin sayısı 1 Mayıs’ta 45’te kalmıştı.

Paşinyan’ın çağrısı üzerine dün çoluk çocuk sokağa çıkan onbinlerce kişi, yolları kapatarak ülke çapında ulaşımı felç etmiş, resmi binaların girişlerini engellemişti.

https://twitter.com/VEliasyan/status/991727777492516864

42 yaşındaki Paşinyan dün Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, “hareketimiz, devrimimiz başarılı olacak, an meselesi” demiş ve eklemişti: “İnsanlar benin başbakan olmam için değil, kendi haysiyetleri, aileleri, hakları, kendi ve çocuklarının geleceği için mücadele ediyor.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.