Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına operasyon: 211’i muvazzaf 300 asker hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada yeni delillere ulaşılması sonucunda, FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına mensup oldukları iddiasıyla 211’i muvazzaf, 300 asker hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin FETÖ’nün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefon aracılığıyla iletişim kurdukları iddia ediliyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; hakkında gözaltı kararı çıkarılan askerlerden 150’si çeşitli illerde yakalandı.  Şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da bulunurken, soruşturma İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından sürdürülüyor.

Öte yandan; Ankara Başsavcılığı, ‘FETÖnün ‘abla’ yapılanması içinde görev aldıkları iddia edilen ve örgütün iletişim programı Bylock kullandıkları tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Savcılığı ayrıca 2012 yılında yapılan Polis Akademisi giriş sınavı sorularının çalınarak dağıtılmasına ilişkin soruşturmada bir kısmının da Bylock kullandığı tespit edilen 21 kişiye yönelik 13 ilde gözaltı kararı verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.