Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pulitzer Ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Junot Diaz, cinsel taciz suçlamaları sonrası görevi bıraktığını açıkladı

Pulitzer Yönetim Kurulu, yazar ve öğretim görevlisi Junot Diaz hakkında, kadın yazarlardan gelen suçlamalar sonucunda soruşturma başlattığını açıkladı. 

Junot Diaz, Nisan ayında Avustralya’nın Sidney şehrinde davetli olduğu bir konferansta yaptığı konuşma sonrası katılımcılarla yapılan soru/cevap bölümünde, kadın yazar Zinzi Clemmons tarafından cinsel saldırı ile suçlanmıştı. Clemmons daha sonra suçlamasını Twitter’a taşımış ve 6 sene önce Diaz’ın kendisini henüz bir öğrenciyken zorla öpmeye çalıştığını anlatmıştı.

Resim 1

Bu suçlamanın ardından iki kadın yazar daha Diaz’ın sözlü saldırılarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatıp, Diaz’ın kadın düşmanlığından dem vurmuşlardı. 

Pulitzer kurulunun, bağımsız bir kurumla anlaşarak başlattığı soruşturma ardından başkanlıktan istifa eden Diaz halen Pulitzer üyeliğini koruyor.

“Metoo” hareketi edebiyat dünyasında kurbanlarını almaya devam ediyor

Weinstein skandalıyla başlayan, ABD ve Avrupa ülkelerinde pek çok alanda cinsel taciz ve saldırılara karşı başlayan bir isyan olan kadın hareketi #metoo şimdi de prestijli ödül törenlerini hedef alıyor.

Nobel Edebiyat Ödülleri’ni veren İsveç Akademisi’nin başkanı da, akademi bünyesinde yaşanan cinsel taciz olaylarına karşı istifa eden kurul üyelerinin ardından koltuğundan olmuş, ödül bu sene iptal edilmişti.

Junot Diaz Kimdir
 
Diaz’ın Amerika’nın Latin topluluğunu inceleyen roman ve öykü kitapları ile tanınıyor. 2007’de yazdığ “Ve İşte Onu Böyle Kaybedersin” romanıyla sayısız ödül alan Diaz, aynı zamanda MIT Üniversitesi’nde öğretim görevlisi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.