Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Bilge Başkan, Temel Başkan” sloganları eşliğinde Saadet Partisi ilk seçim mitingini Karamollaoğlu’nun memleketi Sivas’ta yaptı

Haber: Gülçin Karabağ & Özgür Özdemir

Saadet Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu,ilk seçim mitingini dün, altı yıl belediye başkanlığı yaptığı memleketi Sivas’ta yaptı.

SP lideri kürsüye çıkmadan önce SP Sivas İl Başkanı Osman Gönay kısa bir giriş konuşması yaptı ve “Biz yandaşa değil, vatandaşa hizmet etmek istiyoruz” dedi.

“Seninleyiz Bilge Başkan, Temel Başkan” sloganları eşliğinde alana giren Karamollaoğlu, “Sivas’tan başlamak üzerime düşen bir vecibeydi” diye konuşmasına başladı. Konuşmasında ekonomiye dair meselelere geniş yer veren SP lideri, verimliliği hesaba katan bir ekonomi politikası olması gerektiğini vurguladı ve Sivas özelinde yapmayı planladıkları yatırımlardan bahsetti. “Bütün Anadolu’yu ayağa kaldıracağız” diyen Karamollaoğlu, Anadolu’dan büyük şehirlere göç sorununa da konuşmasında yer verdi.

Bir konvoy eşliğinde Sivas dışından gelenlerle şehre giren cumhurbaşkanı adayını Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda genç, yaşlı, kadın, erkek Saadet Partililer karşıladı. Saadet Partisi’nin temel sloganı “değiştir”di. Miting alanında sıkça “adalet, huzur, hürriyet, barış, güven, umut için değiştir” sloganı yanı sıra “Mücahit Erbakan”, “Bir hilal, beş yıldız iktidara hazırız” sloganları da atıldı. “Haydi Bismillah, Temelimiz sağlam”, “Temel Reis geliyor”, “Adi düzenin sonuna “L” eklemeye geliyoruz” miting alanında dikkat çeken dövizlerdi.

Saadetliler ne diyor?

Medyascope.tv  olarak 1 Kasım 2015 seçimlerinde Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP’nin yüzde 80 oranında oy aldığı, milliyetçi-muhafazakâr çizginin hakim olduğu Sivas’ta, kendisini Cumhur İttifakı’nın karşısındaki blok olan Millet İttifakı’nda konumlandıran Saadet Partisi’nin ilk seçim mitingine gelenlerle Saadet Partisi ve 24 Haziran’da yapılacak seçimler üzerine konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.