Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail İstihbarat Bakanı Katz: “Türkiye bizi eleştiriyor ama IŞİD saldırılarını da sayemizde önlüyor”

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, “Gazze’deki olaylar yüzünden bize sövüp sayan Türkiye, IŞİD saldırılarını bizim istihbaratımız sayesinde önlüyor” dedi. Jerusalem Post’un haberine göre, Katz bu sözleri bu sabah Tel Aviv’de istihbarat konulu bir konferansta yaptı.
Aynı konferansta konuşan İsrail eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror ise, İsrail’den diplomatlarını çeken Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye için, “Buyursunlar çeksinler, bu iki ülke İsrail için önem arz etmiyor” dedi.

Ermeni soykırımını tanımak üzere yasa tasarısı hazırlanıyor

Bu arada iktidardaki Likud Partisi milletvekili Amir Ohana ile muhalefetteki Siyonist Birliği partisi milletvekili Itzik Shmuli Ermeni soykırımının tanınması için parlamentoya tasarı sunmaya hazırlanıyor. İstihbarat Bakanı Katz, Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Siyonist Birliği partisinden eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni sözkonusu tasarıya ilk destek açıklayan siyasetçiler oldular.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.