Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski belediye başkanları ve vekiller Saadet Partisi listesinden aday

Saadet Partisi 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesini belirledi ve Yüksek Seçim Kurulu’na iletti. Eskiden milletvekilliği, belediye başkanlığı yapan isimlerin yanı sıra Altan Tan, Haşim Haşimi ve Avukat Ali Aktaş gibi isimler de listede kendine yer buldu.

HDP’den ayrılan Altan Tan da SP’nin İstanbul 3. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. Tan’ın, CHP’nin Saadet Partisi kontenjanına yazılacağı belirtilmiş ancak CHP’liler buna tepki göstermişti.

Ergenekon sürecinde tutuklanan eski hakim Tanju Güvendiren Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday oldu. Güvendiren, 28 Şubat döneminde Refah Partili belediye başkanı Bekir Yıldız’ı tutuklayan hakimdi.

Bylock kumpasını ortaya çıkaran isimlerden olan Av Ali Aktaş ise Ankara 2. Bölge 2. sıradan aday oldu. Aktaş, Medyascope.tv’de de konuyla ilgili birçok söyleşiye katılmıştı. 

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın oğlu Muhammet Furkan Kamalak, Ankara 2. Bölge 5. sıradan, SP Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün gelini Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk İstanbul 3. Bölge 3. sıradan listeye girdi.

Eski isimler Saadet Partisi listesinde

Refah Partisi eski milletvekili Mehmet Ziyattin Tokar, Ağrı 1. sıradan, Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz Balıkesir 1. sıradan listeye girdi. Konya’nın eski Belediye Başkanlarından Mustafa Özkafa da SP tarafından Konya’dan aday gösterildi.

Eski Cizre Belediye Başkanı Haşim Haşimi Diyarbakır 1. sıradan aday gösterildi. Haşimi ayrıca Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilmişti. AKP kurucularından, MazlumDer’in eski başkanı Ahmet Faruk Ünsal da Gaziantep 1. sıradan aday oldu. Ünsal ayrıca akil insanlar heyetinde yer almıştı. Eski DYP Milletvekili Faris Özdemir de Batman 1.sıradan listede kendine yer buldu.

Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşlarından Oğuzhan Asiltürk’ün gelini Nagehan Gül Asiltürk de, SP listesinde İstanbul adayı oldu

Ayrıca 6 Saadet Partili de CHP listelerinden aday oldu. Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunan Prof. Cihangir İslam İstanbul 3. bölge 9. sıradan, Güngören eski Belediye Başkanı SP’li Abdulkadir Çelebi Trabzon 2.sıradan, SP Genel İdare Kurulu eski Üyesi Prof. Emre Bağce İstanbul 1.bölge 11. sıradan,SP gençlik eski Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karaduman Konya 2. sıradan, Hüseyin Şahin Samsun 3. sıradan ve Ahmet Yıldız Kayseri 2. Sıradan gösterildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.