Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SDG: “Fransa’daki 2016 saldırılarının sorumlusu Ebu Osama El Faransi’yi yakaladık”

SDG (Suriye Demokratik Güçleri) Fransız cihatçı Ebu Osama El Fransi’nin (Adrien Guihal), 19 Mayıs’ta düzenlenen özel bir askeri operasyonla yakalandığını iddia etti.

2016 yılında Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen saldırıyla ve Paris’in batısındaki Magnanville kasabasında iki polisin öldürülmesiyle ilişkilendirilen El Fransi, bundan dört yıl önce, 2014 yılının kasım ayında, yanında Ebu Meryem El Faransi ve Ebu Abdül Aziz El Faransi adlı iki IŞİD’li savaşçı ile birlikte, toplandıkları ateşin başında Fransız pasaportlarını yakarken ve Fransa’daki ‘Müslüman kardeşlerine’, ülkeyi terk ederek ‘İslam topraklarına’ gelmeleri yönünde çağrı yaparken  görüntülenmiş, olay Fransız basınında yer almıştı. Bu haberden yaklaşık 6 ay sonra, 22 Mayıs 2015’te ise, cihatçı siteleri gözlemleyen ve araştıran internet sitesi SITE, Ebu Meryem El Faransi ve Ebu Abdül Aziz El Faransi’nin, Irak’ın güneyindeki Hadisa kenti yakınlarında düzenledikleri intihar saldırısında öldüğünü duyurmuştu. Olayı duyuran Le Monde, haberinde, Irak ve Suriye’de bulunan Fransa uyruklu cihatçıların sayısına ve bu kişilerin Fransa’ya geri dönmesinin, yetkililer açısından, ülke topraklarında gerçekleşebilecek olası bir saldırıda temel risk faktörünü teşkil ettiği şeklindeki bir yoruma yer vermişti.

Ebu Osama El Faransi’nin yakalanmasıyla ilgili detaylar ise henüz bilinmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.