Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalyan İçişleri Bakanı Salvini’nin ‘Romanlar’ hakkındaki sözleri kendi koalisyonunda da tartışma yarattı

İtalyan İçişleri Bakanı, aşırı sağ Kuzey Ligi’nin de lideri, Matteo Salvini’nin ülkede yaşayan Romanlarla ilgili sözleri sadece muhalefette değil, beraber koalisyon oluşturdukları Beş Yıldız Hareketi’nde de tepki yarattı. Salvini bu hafta içerisinde yaptığı bir açıklamada İtalya’daki Romanların sayılması ile ilgili bir çalışma başlatılması talebini ifade etmişti.

Salvini’nin bu sözleri karşısında Beş Yıldız Hareketi’nin lideri Luigi Di Maio ise Salvini’nin bu açıklamayı yalanlamasını çünkü bu durumun anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Muhalefet açıklamanın ‘etnik temizlik’ fikrini uyandırdığını ve bunun 1930’lardaki faşist yasaları andırdığının altını çizdi.

İtalyan basını, Başbakan Guiseppe Conte’nin de bu sözlerden çok rahatsız olduğunu ve bu durumu Beş Yıldız Lideri Di Maio’ya ilettiğini yazıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.