Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump’ın göçmen politikası ve eşi Melania’nın tartışmalı gardırobu

ABD’nin “First Lady”si Melania Trump’ın, eşinin tepki çeken politikalarının sonucunu yerinde incelemek üzere Teksas’ta yasadışı göçmenlerin çocuklarının tutulduğu kampa giderken giydiği ceket tartışma yarattı.
Yola çıkmak üzereyken görüntülenen Melania Trump’ın ceketinin arkasında “I really don’t care, do you?” yani “Benim umurumda değil, ya sizin?” yazıyordu. Gazeteciler de First Lady’nin mesaj kaygısı taşıyıp taşımadığını sorgulamaya başladı ve eşi Donald Trump’ın yasadışı göçle mücadele politikalarını daha yeni eleştirdiği için, umursamadığı şeyin bu ziyaret konusunda eşinin ne düşündüğü olduğunda birleşildi.

melania2

Bunu üzerine Melania Trump’ın sözcüsü Stephanie Grisham, Twitter’dan medyaya seslenerek, ceketi mesele etmemelerini, Melania’nın gardrobundan ziyade çocuklar için yaptıklarına odaklanmalarını istedi.

Fakat cekette yazanlar Başkan Trump’ın da dikkatini çekmişti ve açıklama yapma ihtiyacı duydu. ABD Başkanı eşinin ceketinin arkasındaki sözlerle yalan haberler yapan medyayı (Fake News Media) hedef aldığını ileri sürdü ve “Melania ne kadar yalancı olduklarını öğrendi ve artık umursamıyor” dedi.

Melania Trump’ın kamp ziyareti, eşinin, ülkeye yasadışı yollardan giren göçmenlerin çocuklarının ebeveynlerinden ayrılarak kamplarda toplanmasına yol açan “sıfır hoşgörü” politikasından tepkiler üzerine geri adım atma sinyalleri vermesini izliyor.

Resmi verilere göre, yasadışı yöntemlerle ülkeye giren Meksikalılar’ın gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatılacağının açıklanmasından bu yana 2300 civarında göçmen çocuk ailesinden ayrılmak zorunda kaldı.

ABD yasaları ülkeye yasadışı girdiği tespit edilen çocuklar hakkında hukuki işlem yapılmasına izin vermiyor. Meksika sınırında yakalanan ebeveynler hapse gönderilirken beraberlerindeki çocuklar sınırda çeşitli merkezlerde tutuluyor. “Sıfır hoşgörü” politikasının yürürlüğe girmesinden önce ise, aynı durumdaki aileler birlikte sınır dışı ediliyorlardı.
Donald Trump, tepkiler üzerine çocukların ailelerinden koparılmayacağını söyledi. Ancak halihazırda kamplarda tutulan çocukların aileleriyle nasıl buluşturulacağına dair henüz net bir program açıklanmış değil. Beyaz Saray’ın, gözaltındaki 20 bin civarında göçmenin Amerikan askeri üslerine yerleştirmeyi planladığına dair haberler var.
Donald Trump, bundan sonra göçmen çocukların ailelerinden ayrılmamasını sağlayacak olan kararnameyi, eşi Melania ile kızı ve danışmanı Ivanka’nın isteğiyle imzaladığını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.