Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’nın Nantes şehrinde bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından protestolar sürüyor

Fransa’nın Nantes kentinde bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar dün gece de devam etti. Cumhuriyet Savcılığından yapılan açıklamada ise olayın derin bir şekilde inceleneceği belirtildi.

https://www.youtube.com/watch?v=4DkOeSuuVRQ

Nantes’in Breil semtinde 22 yaşındaki F. Aboubakar adlı gencin bir polis tarafından öldürülmesinin ardından, insanlar iki gecedir sokaklarda bu durumu protesto ediyorlar. Aboubakar’ın Fransa’nın Val d’Oise bölgesinden geldiği ve iki yıldır Nantes’da yaşadığı öğrenildi.

Savcılığın ilk açıklamalarına göre, rutin bir polis kontrolü sırasında durdurulan gencin üzerinde kimlik yoktu. Polisler kontrol için merkezi aradıkları sırada gencin aracıyla geri hamle yapması ve arkadaki arabaya vurması sonrasında, bir polisin ateş ettiği ifade edildi. Aboubakar’ın da burada boynundan aldığı isabet sonucu hayatını kısa süre içerisinde kaybettiği belirtildi.

860_20180704_190157
Nantes Cumhuriyet Savcısı Pierre Sennés

Şimdi Fransa’da sorulan soru şu: Polis bunu meşru müdafaa sonucunda mı yaptı? Polis kaynakları, aracın hareket etmesiyle yaralanan arkadaşlarının olduğunu ve bölgede çocuklar olduğunu dile getirdi. Ancak görgü tanıkları o anda bölgede kimsenin olmadığının altını çizdiler.

Aboubakar’ın arkadaşlarından biri olan Jordan da Aboubakar’a sıkılan kurşunun hedef gözettiğini söyledi. Jordan arkadaşının “hemen oracıkta ucuz bir şekilde bir köpek gibi öldüğünü” de ekledi.

Breil semtinin gençleri de Aboubakar’ın zeki ve sevimli bir arkadaşları olduklarını belirtip o anda silahlı olmadığı halde neden öldürüldüğünü sorguluyorlar. Ayrıca olayı gören tanıkları ve videoları toplayıp polisin hikayesinin yanlış olduğunu ispatlamaya çalışıyorlar.

Aboubakar’ın öldürülmesinin ardından Nantes kentinin çeşitli yerlerinde ise polis ve protestocular arasında çatışmalar devam ediyor. Aboubakar’ın ailesi ise sakin olunması çağrısı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.