Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taylandlı çocuklar tedavileri devam ettiği için Dünya Kupası finaline katılamayacak

Tayland’da 23 Haziran’da Çiang Rai eyaletindeki Tham Luang  mağarasının dört kilometre derinliğinde mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörleri, mağarada mahsur kalmalarının 15. gününde başlayan ve üç gün süren üç aşamalı kurtarma operasyonunun son etabının 10 Temmuz’da tamamlanmasıyla kurtarıldı. Sağlık taramaları yapılan çocukların ikisinde zatürre belirtisi görüldüğü diğerlerinin fiziksel ve ruhsal olarak iyi durumda olduğu bilgisi mevcut. Zatürre belirtisi gösteren iki çocuğa antibiyotik tedavisi başladı. Mağaradan kurtarılan çocuklar enfeksiyon riski sebebiyle aileleri ile cam bölmenin ardından görüşebiliyor. Çocuklara psikolojik destek verilmesi de bekleniyor. Çocukların bir hafta boyunca hastanede tedavilerinin devam edeceği bildirildi.

tayland

 

Mucizevi bir başarıyla tamamlanan kurtarma operasyonunu yürüten ekibe içerisinde Donald Trump’ın da bulunduğu isimlerden tebrik mesajları geldi.

Mağaradan kurtarılan çocuklar ve antrenörleri FIFA Başkanı tarafından pazar günü Rusya’da yapılacak Dünya kupası finaline davet edildi, fakat FIFA, Dünya kupası finaline davet edilen çocuklar ve antrenörlerinin tedavileri devam ettiği için davete icabet edemeyeceğini duyurdu.

Bununla birlikte mağaradan kurtarılan “Yaban Domuzları” isimli futbol takımı üyelerini Manchester United futbol kulübü gelecek sezon Old Trafford stadında ağırlamak istediklerini açıkladı.

Fransız milli takımı oyuncularından Paul Pogba da yarı final zaferini  Twitter’dan paylaştığı mesajıyla Taylandlı çocuklara adadığını duyurdu.

İngiltere Milli Takım futbolcusu Kyle Walker da Hırvatistan ile oynanan yarı final maçı öncesi kurtarılan küçük futbolculara takımının formalarını hediye etmek istediğini söylemişti.

“Yaban Domuzları” Barselona futbol takımı stadyumu Camp Nou’da gelecek sezon bir maç izlemek için de davetli.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.