Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Yeni yasayla OHAL kalıcı hale gelecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

‘‘Darbenin olacağı biliniyordu önlenmedi’’

Bir mesaj yayımladık. ‘’15 Temmuz halkın destanıdır’’ dedik. Bazı çevreler eleştirdi, daha düne kadar kontrollü darbe diyordu dediler. Bilal’e anlatır gibi anlatayım. İki 15 Temmuz var; bir halkın, iki sarayın 15 Temmuz’u var. Halk, parlamento direnme hakkını kullandı. Başta CHP’li milletvekilleri olmak üzere bomba altında sabaha kadar görevlerini yaptılar. Gazi Meclis’in şanına uygun olarak mücadele ettiler bu halkın 15 Temmuzudur. Bu direnme hakkını kullanan halkın 15 Temmuzudur. Sarayın 15 Temmuzu halkın direnerek elde ettiğini kendi çıkarları için kullanmıştır. Bir sivil darbe yapmıştır. İki konuyu çok iyi halka anlatmamız lazım.

‘‘Adil Öksüz kim?’’

Niye kontrollü darbe dedik? Darbenin olunacağı biliniyordu. Erdoğan dahil aksini söyleyen yok. Darbe önlenmedi. Önlenebilirdi. Sonuçlarından yararlanıldı. Niye gider gelir üniversite hocası bu kadar fazla Amerika’ya. MİT eğer “ben Adil Öksüz’ün kim olduğunu 15 Temmuz’a kadar bilmiyordum” diyorsa, o teşkilat derhal kapatılmalı. Kim bu Adil Öksüz? 15 Temmuz akşamı Adil Öksüz diğerleriyle birlikte gözaltına alındı. Öksüz’ün imam olduğu sekiz yıldan beri biliniyor. Nereden öğreniyoruz, savcıların iddianamelerinden öğreniyoruz. Sarayın 15 Temmuz’unun ne kadar karanlık olduğunu herkesin bilmesini isterim. Adil Öksüz’Ün kim olduğunu onlar benden daha iyi biliyor. Herkes yakalanıyor, Adil Öksüz serbest. Ortalık toz duman, bir başbakanlık müşaviri o gece karakola gidip Adil Öksüz ile görüşüyor. Kimsin sen yahu?

‘’Bir numaralı darbeci Erdoğan’dır’’

TBMM’de araştırma komisyonu kurulsun dedik. 250 kişinin kanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır. Ben o şehitlerin ve gazilerin hakkını savunuyorum. Parlamentoda komisyon kuruldu. Darbe komisyonuna gelmesi gereken iki önemli kişi var. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı gelip bilgi verecek. Erdoğan ‘sakın gitmeyin’ diye talimat veriyor. O kontrollü darbenin ayrıntılarını ortaya çıkarmak için mücadele ettik, engelleyen de Erdoğan’dır. Neden Hulusi Akar ve Hakan Fidan’ın bilgi vermesini engelledin? Sonra savcıyı görevden aldılar. Bir numaralı darbeci Erdoğan’dır.

‘‘Seçimler meşru değildir’’
Bu seçim, bu referandum tarihe mühürsüz seçim olarak girdi. Herkesin böyle bilmesi lazım. Bir yolsuzluk YSK tarafından onaylandı ve meşru olmayan bir zeminde anayasa değişiklikleri gerçekleştirildi. Ne Anayasa değişikliği referandumu, ne de bu seçimler asla ve asla meşru değildir. Sandık tek başına demokrasinin gerekçesi değildir. 82 Anayasası meşru muydu? Sizin yaptığınız seçim de meşru bir seçim değil. Eşit koşullarda yapılmıyorsa meşru olamaz, olmaz da zaten.

YSK, görevini yapmadı. İçlerinde bir çete vardır demiştim, dava açtılar. Sizin çete olduğunuzu yargıda ispat edeceğim; burada olmasa bile yurtdışında ispat edeceğim.

‘‘Kuvayı Milliye damarını büyütmek zorundayız’’

Peki ne yapacağız? Parlemento içinde de dışında da mücadele. Kuvai Milliye damara inceltilmek isteniyor. Kuvayı milliye damarını büyütmek zorundayız. Şunu hiçbir zaman unutmamayızı: Hatt-ı müdafaa yoktur sath-ı müdafaa vardır. O sath bütün vatandır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.