Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir anne ve üç çocuğu Meriç Nehri’nde kayboldu

Meriç Nehri’nde Yunanistan’a kaçak yollarla geçmeye çalışan bir anne ve üç çocuğu, botun devrilmesi sonucu Meriç Nehri sularında kayboldu. Yunanistan Jandarması, Meriç Nehri’nin Yunanistan sınırlarında arama çalışmaları yapıyor. Ancak çalışmaların yetersiz olduğu iddia ediliyor.

Meriç Nehri ve Ege Denizi’nde daha önce benzer olaylar yaşanmıştı. Türkiye’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan Hüseyin ve Nur Maden çifti ile 3 çocuğu, bindikleri teknenin Ege Denizi’nde batması sonucu yaşamını yitirmişti. Edirne’de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyen bir bot alabora olmuş, ekiplerin yaptığı aramalarda 2 çocuk ile üzerinden Ayşe (Söyler) Abdurrezzak adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan kadının cesetlerine ulaşılmıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde Twitter hesabından, “Türkiyeli bir anne ve 3 çocuk botlarının batmasıyla saat 01:00 civarı Meriç’in sularına kapılmış. Çocuklardan birinin can yeleği var, arama kurtarma ekipleri derhal devreye girmeli. Yaşıyor olabilirler. Hatice hanım, masum 4 aylık bebesi Esat,Mesut ve Aras. Allah’ım onları koru.!” açıklamasında bulundu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meriç Nehri’nde yaşanan olayı  Medyascope’a değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.