Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Gala Dali sergisine ev sahipliği yapıyor

Şair Paul Elouard ve daha sonra ressam Salvador Dali’ye hayat arkadaşlığı yapan ilham perisi ve sanatçı Gala Dali, 20. yüzyıl avangardları ve sürrealistleri için önemli bir figürdü. Barselona’daki Ulusal Sanat Müzesi, unutulmaya yüz tutan bu önemli figürün şahsiyetini ve ilgi çekici hayatını gözler önüne sermeyi hedefleyen Gala Salvador Dali: A Room of One’s Own In Pubol (Gala Salvador Dali: Pubol’da Kendine Ait Bir Oda) isimli sergiye 14 Ekim’e kadar ev sahipliği yapıyor.
315 eserin yer aldığı sergide Dali’nin 60 kadar işi, sürrealist Max Ernst, Picasso Man Rey ve Cecil Beaton’ın resim, çizim ve fotoğrafları yer alıyor. Bunların yanı sıra, Salvador Dali’yle işbirliği yaptıkları sanatsal çalışmaları ve ilişkilerinin mahrem yanlarını da sunan kişisel eşyalar, mektuplar ve kartpostallar da var.
gala orjinal

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.