Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis: “İdam cezası hiçbir durumda kabul edilemez”

Elisabetta Povoledo ve Laurie Goodstein’in New York Times’taki haberine göre, Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, önceden Katolik inancında “başka insanların hayatını korumak durumunda” makul görülen idam cezasının, “ne olursa olsun” artık kabul edilemez olduğunu açıkladı. 2015 yılında ABD Kongresi’nde de olmak üzere önceden de idam karşıtı açıklamalar yapan 1.2 milyar Hıristiyan’ın ruhani lideri Francis, Kilise’nin idamın kaldırılması için “tereddütsüz” bir biçimde çalışacağını söyledi.

Francis açıklamasına, “suçluyu kefaret ödeme fırsatından mahrum bırakmadan, vatandaşların haklarını korumak için artık daha etkili cezai sistemlerin geliştirildiğini” ekleyerek devam etti. Papa ayrıca “her insan yaşamının kutsal olduğunu ve toplumun ancak suçluların rehabilite edilmesiyle kârlı çıkacağını” savundu.

İdam cezasının kaldırılması; göçmenler, sığınmacılar ve ekolojik sorunlarla beraber yıllardır Papa Francis’in gündeminde üst sıralarda yer alıyor. 2015’te ABD Kongresi’nde konuşan Papa, göreve başladığından beri idam cezasının kaldırılması için mücadele ettiğini söylemişti. 2015 yılında Uluslararası Komisyon için kaleme aldığı bir mektupta da idam cezasının “kurbanlara adalet temin etmediğini, sadece intikam duygusunu körüklediğini” yazmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.