Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aksiyon filmleri yıldızı Steven Seagal, Rusya tarafından “barış elçisi“ seçildi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hafta sonu düzenlediği basın toplantısında Amerikalı dövüş sanatları aktörü, 1980 yıllarının aksiyon filmleri starı Steven Seagal’i, ABD-Rusya ilişkilerini iyileştirmek ve  kültürel bağları güçlendirmek için özel ataşe olarak atadıklarını açıkladı.

Bakan, Seagal’in üstleneceği yeni rolü, Birleşmiş Milletler barış elçilerinin yürüttüklerine benzetti ve Seagal’in herhangi bir maaş veya maddi yardım almayacağını belirtti.

Seagal ile Putin arasındaki bağ eskilere dayanıyor
Resim1

Seagal, Putin döneminde sayısız kere Rusya devlet televizyonunda çeşitli kültürel ve politik programlara konuk olup, pek çok konuda Rus halkıyla görüşlerini paylaştı ve belliki bu görüşler Putin hükümeti politikalarıyla paralellikler gösteriyor. Putin’in ayrıca dövüş sanatlarına olan hayranlığı da biliniyor.

Rus Başkanı Vladimir Putin, Seagal’i 2016 senesinde Rus pasaportu ile ödüllendirmişti. O günkü konuşmasında Putin, ikili arasında ki sıcak ilişkilerin iki ülke arasında ki yakınlaşmanın sembolü olduğunu belirtmişti. Ancak o günden bu yana ilişkiler, Rusya’nın 2016 Amerikan Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla daha da gerilmiş gözüküyor.

Devlete yakın RT haber kanalı Steven Seagal’in atamayı sevinç ile karşıladığını ve çalışmalara tez vakitte başlayacağını duyurdu.

2013 senesinde, Putin’in imzaladığı bir karar ile ünlü fransız aktör Gerard Depardieu’ye de Rusya Federasyonu vatandaşlığı verilmişti. Depardieu daha sonra fransız vatandaşlığından çıkmak istediğini duyurmuştu.
 
2017’de Seagal cinsel tacizle suçlanmıştı
Weinstein skandalı ile başlayan kadın hareketi metoo’nun ardından, amerikalı oyuncular Portia De Rossi, Julianna Marguiles ve Jenny McCarthy Seagal’ı uygunsuz davranış ve cinsel tacizle suçlamıştı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.